De kracht van voice-over voor je video

Een goede film is vandaag de dag voorzien van een voice-over. Maar wat is nu de toegevegde waarde van die voice- over? Wij vertellen je hoe de juiste voice-over in combinatie met de juiste beelden voor een killer resultaat zorgt.

Door bepaald stemgebruik in te zetten kun je de sfeer bepalen en emotie toevoegen aan je video. Heb je een vrij ingewikkelde boodschap? Dan kan een voice over, samen met de juiste visuals, helpen om het verhaal te verduidelijken. Andere voordelen van een pakkende voice over zijn:

1. Je hebt invloed op de kijker
Door een voice – over toe te voegen, kun je de kijker rechtstreeks benaderen. Stel je kijker een vraag en betrek hem zo bij je film. Dit is een zeer effectieve methode: mensen laten zich makkelijker een verhaal intrekken wanneer ze daar weinig moeite voor hoeven doen. Door woorden op een bepaalde manier uit te spreken, kun je makkelijk invloed op je doelgroep uitoefenen en zo de kijker sturen.

2. Je maakt de kijker slimmer
Soms zijn beelden niet genoeg en kun je door middel van voice-over een toelichting geven. Daarnaast kun je door middel  van een voice-over informatie geven over bijvoorbeeld de achtergrond van de personen in je filmpje.

3. Je video wordt langer onthouden
Onderzoek heeft uitgewezen dat een combinatie van beeld en gesproken tekst, beter wordt onthouden dan alleen maar beeld.

C’est le ton qui fait la musique

Denk goed na voordat je voor een stem kiest want hij kan je video maken of breken. Je wilt immers de doelgroep aanspreken en dat ze door de stem bij het onderwerp worden betrokken. Omdat elk verhaal weer anders is, dient je stem ook bij het verhaal te passen. Ga dus voor een oudere stem wanneer je een serieuze boodschap hebt en voor een jonge stem bij een hippe, snelle montage.

Think before you act

Denk ook goed na over je script. De tekst van je voice-over moet goed in elkaar steken en bij je beelden passen. Onze colour grader kan de kleur van je beelden aanpassen zodat alles één kloppend geheel is. Daarnaast heeft Moxy een groot netwerk aan getalenteerde copywriters die je kunnen helpen met een script, of eventueel een extra check kunnen doen.